Kéthly 120

2009.11.20. 11:27

Hétfőn délben került sor Kéthly Anna emléktáblájának avatására a kerület Zeneiskolájánál. Ebben az iskolában volt ugyanis kisdiák az 1800-as évek utolsó éveiben a 120 évvel ezelőtt született Kéthly Anna. Megemlékezés elején Hubai László történész méltatta a szociáldemokrácia nagyasszonyát.

Komássy Ákos a táblát elhelyező Józsefvárosi MSZP Szervezet nevében el- mondta, hogy miért karolták fel a Budapesti Societas ötletét és miért tartja fontosnak, hogy Kéthly Anna emléke méltóan legyen őrizve a kerületben.

Lendvai Ildikó, az MSZP országos elnöke a kéthly-i gondolatok ma is ele- ven voltát igazolta jó néhány érdekes, aktuális példával. Még két hegedű-duó elhangzása tette kerekké az eseményt, amelynek záróakkordjaként Lendvai Ildikó és Komássy Ákos leleplezték az aranybetűs márványtáblát.

A bejegyzés trackback címe:

https://kethly.blog.hu/api/trackback/id/tr741539080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása